Din blogging-ul de altădată: leapșa despre cărți

Când am primit de la Andreea leapșa ce urmează m-am bucurat de parcă m-am întors în copilărie. În copilăria blogului, desigur, pe vremea când blogosfera era inocentă și pe vremea când dacă nu primeam lepșe mi le luam singură :) Dacă stau să mă gândesc bine, așa am cunoscut-o eu pe celebra, încă de atunci, Tomata cu Scufită, am “furat” de la ea o leapșă despre cărți. Restul e istorie ;) În plus mi-am zis că și așa anul acesta am scris despre cărți mai puțin ca niciodată și e timpul să resuscitez puțin de tot partea asta a Bialogului, deci leapșa ei a venit la fix.

tumblr_mew727CpuU1rmvl99o1_1280

Și când să fie mai frumos de rezolvat o astfel de leapșă dacă nu în prima dimineață de sâmbătă leneșă după mai bine de o lună, când ceața de noiembrie ajunge la ușa balconului, iar sezonul ce stă să înceapă mă găsește cu cappuccino-ul fierbinte pe noptieră? Să purcedem:

1. Prima mea amintire cu mine citind

Nu mai știu exact ce vârsta aveam, dar știu sigur că eram în bucătărie cu tati și el mi-a zis așa: “e vremea să citești singură!” și mi-a dat cartea cu Povești și povestiri a lui Creangă și tin minte că am citit atunci Soacra cu trei nurori, pe care o consider și acum prima mea lectură adevărată.

2. Prima carte pe care am citit-o și recitit-o

Tocmai am spus care a fost prima mea lectură, pe care din păcate nu am reluat-o, poate că nu ar strica să fac o încercare. Hmmm, oare mai am cartea pe la Ineu? Oricum nu-mi prea îmi stă în obicei să recitesc cărți, e pe principiu, prea multe cărți bune și prea puțin timp în viața asta pentru a le citi pe toate.

3. O carte pe care fiecare copil ar trebui s-o citească

Fără să stau pe gânduri: Singur pe lume! Deși eu am citit-o cu puțin înainte de a împlini 25 de ani :) Mai bine mai târziu decât niciodată se aplică aici perfect.

4. Locul meu preferat de citit

În pat sau în natură (oriunde). În pat mai ales seara cu un ceai alături și în natură în anotimpurile care o permit, pe iarbă, în parc pe bancă, pe marginea unui râu etc.

5. Accesorii obligatorii în timpul lecturii

Un ceai, un cappuccino, semne de carte minunate, lumină bună și chef pentru citit (fără el orice încercare de a da pagina e o pierdere de vreme).

6. Numărul cărților de pe lista mea de lecturi viitoare

Ooo da, asta e bună. Lista e mai lungă decât lista cu copii cuminți a lui Moș Crăciun în seara de Ajun și mereu mai scriu pe ea, nu va fi gata niciodată…

7. Ultima carte pe care am primit-o sau am cumpărat-o

Având în vedere că aseară mi-am comandat 3 cărți, astea ar fi ultimele achiziții: Autobiografia lui Hillary Clinton, Vocea Sperantei a lui Aung San Suu Kyi și Scrisori din Paris a lui Lucian Raicu.

8. O carte care mi-a schimbat viața într-un fel

Nu e vorba niciodată numai de una singură ci de un cumul de astfel de cărți, mai bune sau mai puțin bune, cu care ai rezonat într-un anumit moment și poate acel moment ți-a influențat deciziile și viața. Dintre titluri ar fi de amintit: Să ucizi o pasăre cântătoare, Timpul trăirii Timpul mărturisirii, Bucuria vieții, Prin praf și vise

9. O carte care nu-mi place, dar pe care toată lumea pare s-o iubească

Trilogia New York-ului a lui Paul Auster, cu care am crezut că dau de toți pereții. Culmea, încă îmi mai este recomandată, iar eu fac spume când aud :)

10. Trei dintre scriitorii mei preferați

Numai trei? :( Ok, fie… Gabriel Garcia Marquez, Irving Stone, Liviu Rebreanu…

Și acum, nu știu dacă ați mai primit leapșa și din altă parte, dar ce ziceți de acest joc, Loredana, Raluca și Roxana? :)

sursa foto

14 comentarii

  1. Eu anul asta am punctat 28 carti si citesc nr 29 :) tocmai am comandat si eu ceva dar nu de Black Friday (de pe bookdepository am luat o carte de-a lui Anthony Bourdain).
    In copilarie citeam mult romane politiste :) sa stii ca si acum mai citesc asa ceva, dar mai rarut. Poate iti fur leapsa :)

  2. ce faaaain. sa iti spun ca eu nu am citit Singur pe lume? :))) si ador semnele de carte dragute. Mi-am luat unele de la Cartea de nisip absolut superbe!

    1. Nu e niciodata prea târziu pentru Singur pe lume, îți recomand din suflet să o citesti si apoi sunt 100% sigură că o sa-mi spui că a fost cartea anului 2013 :P Serios vorbesc :*

  3. Anul acesta am cam trişat la lectură, am citit mai puţin ca niciodată, aşa că şi lista mea o întrece pe cea a lui Moş Crăciun, cea cu numele copiilor pe care vrea să îi viziteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.