London baby, doar în plan! Sau cum să urci Londra în wishlist

Cum ieri, de ziua lui Clau, am revăzut episodul The one when all turn thirty, azi am revăzut partea funny din episodul în care Joey și Chandler merg la Londra pentru nunta lui Ross (inutil să vă spun cât de mult mi-au plăcut cele două episoade din Friends). De prima dată când am văzut episodul mă gândeam că voi fi la fel ca Joey de entuziasmată de o vizită la Londra (deși cei care locuiesc acolo parcă ar zice că nu e chiar așa de fun la fața locului). Dar eu, de la manualul de engleză din clasa a noua, începând, cam visez la Londra cu ale ei Trafalgar Square, Buckingham Palace, Piccadilly Circus, Big Ben, London Bridge, Tower of London etc. Dar nu am ajuns încă, din simplul motiv că pe mine Marea Britanie nu m-a atras cu adevărat niciodată, ba chiar m-a deprimat uneori. Când îmi zici Anglia, de exemplu, văd o vreme mohorâtă de toamnă (chiar și vara) și îmi piere orice chef de a ajunge acolo, deși sunt multe locuri de văzut  prin și pe England’s greenest hills, vorba lui Elton John.

Cum am zis că aș vedea două capitale europene anul acesta (sper!) tare mi-ar place ca Londra să fie una din ele. Tare mi-ar place ca într-o dimineață gata de plecare să mă amuz și eu cu “London Baby!” și mai apoi cu “Goooo into the map!” :)

Până atunci însă, mă inspir și eu de unde pot, fac trasee, dau ture pe bloguri și forumuri, aflu informații și uite așa Londra urcă în Wishlist fără să-mi dau seama, apoi mai vorbesc cu cineva care cică merge pe acolo în mai, nu?

5 cărți cu povești întâmplate la Londra

  • Poveste despre două orașe – Charles Dikens
  • Sherlock Holmes – Arthur Conan Doyle
  • Plăcerile bărbaților – Kate Williams
  • Harta timpului – Felix J. Palma
  • Bridget Jones – Helen Fielding

5 pelicule filmate la Londra (pe care trebuie să le vezi înainte de a merge în vizită)

5 ghiduri turistice care îți pun Londra în Față

5 locuri în care ajung toți turiștii la Londra

  • Palatul Buckingham – reședința familei regale.
  • Catedrala Saint Paul – centrul spiritual al orașului, a doua cea mai mare catedrală din lume (după San Pietro de la Vatican)
  • London ‘s Eye – cel mai mare carusel din lume. Situat pe malul Tamisei
  • Turnul Londrei (London’s Tower) – care a fost pe rând fortoreață, palat, închisoare.
  • Big Ben – cel mai mare ceas cu clopot și patru fețe, și al treilea turn cu ceas ca înălțime din lume.

O ofertă foarte bună pentru Londra, gândită de prietenii de la Tamicris Tours!

london2

14 comentarii

  1. Bia draga…:)vad ca nu esti singura pe care a fascinat-o manualul nostru de engleza “English my Love” :)) Eu de atunci visez in continuu sa pun piciorul pe pamant britanic..si iata ca visul mi s-a realizat..la vara din 1 pana in 16 August vom fi ACOLO (poate ne intalnim la un cup of tea :))

    Eu una nu am crede in acele vesnice clisee, ca ploua ca e urat..nici aici in Belgia nu e ca in Florida, insa vara in general vremea e agreabila pt vizitat. (Nu vei muri de cald e sigur) :))

    Personal pt mine e o destinatie top pt ca calci pur si simplu pe ISTORIE, pe CULTURA, pe CIVILIZATIE…

    E o tara poate nu din cele mai pitoresti, insa oriunde ai merge in UK (nu doar in Londra) gasesti ceva frumos, ceva istoric, ceva cu o poveste.. :)

  2. Ei, părerile sunt împărțite și e firesc să fie așa. Nici surorile mele, amândouă, care au locuit, una trei ani și cealaltă un an acolo, nu-s fascinate. Eu mi-s. Ahh, Londra, e pe primul loc în topul meu. Prima oară am fost cu un Puști de șapte luni cu mine, în cărucior, purtat, o săptămână, peste tot. A fost fabulos. Și am revenit, pentru o escapadă singură. Martie și mai. Am prins vreme extra super faină, soare, călduț, numai bine…
    Îți doresc să ajungi curând. Și să îți placă la nebunie! :)

  3. @Oana: categoric PE hartă :)) O să revăd episoadele cu o zi inainte, iti dai seama :))

    @Adriana: sper să fie cât de curând o dată viitoare, nu? :*

    @Lucian: mersi de recomandare, citesc indată ;)

    @Claudia: ce e sigur e sigur, primăvara sau vara (deși anul trecut in iunie și la Paris m-a plouat) :))

  4. @Bea: :)) Cât de tare ar fi să ne vedem la un ceai acolo? :) Uff, lasa că bem până atunci altceva la Moara cu Noroc :))
    Da, de la “English my Love” ni se trage, doar că atunci eram mai axați pe The Canterbury Tales ale lui Geoffrey Chaucer sau pe “minunatele” rephrasings, decât pe o potențială vizită la “Bucingam” Palace :))

    @Frmushk: eu de fapt sunt convinsă că o să-mi placă, mai ales că am tendința de a mă îndrăgosti iremediabil de locuri cu cât ajung să le cunosc mai bine :P

  5. Nu-i nasoala Londra! E comerciala. Nu se compara arhitectonic cu Parisul. Nu nici e boema in sens clasic (decat daca vrei foarte-foarte tare :P). Se vede ca au cam fost vasali de-a lungul istoriei. Prea multa opulenta n-ai sa vezi. Si nici nu o apreciaza, nici un Nordic nu o apreciaza (desi evident exagerez cand spun ca UK e nord, dar totusi nici sud nu e).
    Nu am sa-ti zic ca merita vazuta ca asta e EVIDENT. Orice merita vazut daca n-ai fost niciodata. Ce pot sa spun este ca eu de cate ori am ajuns pe acolo mi-am lovit mortal bugetul. Nu ca ar fi scumpa, ca nu e DELOC. Dar sunt atat de multe chestii misto din aria celor care ma intereseaza pe mine ca plec incarcat ca pomul de Craciun, de lesina amaratele de la check-in.
    Muzeele sunt bune. Nu-s exceptionale, cele germane sau frantuzesti le trec usor in fata.
    E un oras extrem de dinamic, un amestec de vechi si nou auster si o oaza de oportunitati mai ales daca ai hobby-uri masculine. Prin asta ma refer: bautura e buna, multa si ieftina, electronicele asisderea, expozitiile de diverse chestii (gen roboti, minerale, tablouri, etc, etc) sunt cu duiumul, ai unde-ti rupe gatul pe skate..etc.
    Trebuie doar sa-ti pastrezi mintea golita de prejudecati si sa nu te astepti sa vezi Parisul. Si atunci in pofida faptului ca e uratel, murdar, inghesuit, saracacios si in eterna reconstructie o sa-ti placa grozav. Ajunge la inima. E unul din locurile unde pot spune cu mana pe inima ca voi ateriza cu regularitate (n-as locui acolo nici platit in aur si argint, la fel cum nu as locui in Paris). Ca sa nu mai vorbim ca in Londra poti gasi chestii disponibile doar in US si inaccesibile in alta parte in Europa. Din nou..zau, Londra e un oras comercial mai mult decat orice altceva. Dar trebuie vazut. Macar o data.

  6. @Vladimir: am înțeles și mă bucură fiecare precizare a ta :) Pot să-mi spun că mulți ar fi supărați să vadă că până și bărbații preferă Parisul în locul Londrei :)) Dar eu mă bucur că e așa, evident, asta nu mă face să nu-mi doresc să ajung la Londra, ba chiar mă face să-mi doresc mai tare să am propriul termen de comparație :P

  7. Am fost in londra de 4 ori pana acum si in iulie, merg si acum cunosc centrul orasului ca in palma e super . Pacat chiar vroiam sa ma mut acolo .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.